Angau

  • 7
Assalamualaikum.

Alhamdulillah, keadaan semakin menarik di sini. Budak-budak dah start masuk Gear Second, menandakan tarikh submission sudah hampir dan cuti semester yang bakal menjelang bermula Jumaat ini. Tutup mukadimah, mula terus dengan inti entri ini.

Nak cerita di sini, 
salah seorang sahabat aku, rapat, mula menghidap penyakit.

Mula-mula, kami (sahabat-sahabat dia) nampak dia memiliki simptom-simptom penyakit tersebut, tapi kami ignore je. Maybe mainan fikiran kami sahaja.

Tidak lama kemudian,
dia mula senyum sorang-sorang.
dia mula tekun dengan bukunya.
dia mula berubah kepada lebih baik.

Kami gembira dengan perubahannya. Sungguh.

Namun, perubahan itu bertambah drastik bila dia mula bergayut (sembang-sembang dalam telefon). Dengan ini, terbukti dia kena penyakit angau.

Well, that's not acceptable, memandangkan he has a good image to be preserved. Kami make jokes on his sudden change. Dalam gurau senda kami, kami tegur dia sedikit-sedikit. Dia sengih sahaja. Little did he know, we all are worried. Please don't change.

You are not ready yet my dear friend.
You know it.
We know it.

We love you and that's why we keep teasing you, with hope that you will feel uneasy and stop it once and for all.

Assalamualaikum.

7 comments:

  1. ADAKAH BELIAU YANG SELALU MENDATANGI BILIK ANDA?
    BERGIGI JARANG?
    BERMUKA JEPUN?
    BER"MUMMY"KAN LECTURER?

    ReplyDelete
  2. hahahaha. amacam kenal je ngan dak ikram ckp ni. tp bkn dyee da ade awek ke?? hmmmm

    ReplyDelete
  3. HAHA. ikram punya comment obvious gila orang nya! Tekaan salah. Nice try :D

    ReplyDelete
  4. Aku fikir orang yang sama, tapi bukan dia orangnya. and dia memang ada awek dah.

    ReplyDelete
  5. hai..nie blog aziz sy akan delete comment kamu..

    ReplyDelete