BookFest Malaysia By Popular 2012

  • 0
Assalamualaikum.

BookFest Malaysia By Popular 2012 telah bermula! Dari 18 Ogos hinggalah 26 Ogos nanti, pesta buku ini akan diadakan di KLCC. Bukan dalam Suria KLCC yang ada panggung wayang tu ye, tapi kat luarnya.









Ada tiga Pavilion, English, Chinese dan Lifestyle. Dengan halls yang besar bagak tu, sah-sah lah banyak buku-buku yang ada dijual. Memandangkan aku sekeluarga kejar masa, kami singgah di English Pavilion sahaja.









Terdapat juga bayaran kemasukan untuk masuk ke pesta ini. RM2.50 seorang sehari. Ada juga RM10.00 untuk 9 hari direct seorang. Kemasukan percuma untuk 18 tahun ke bawah dan 60 tahun ke atas. 

Untuk setiap pembelian tiket, anda akan diberikan satu wrist band ni.


Korang juga akan diberi katalog buku!



Suasana dalam pesta buku. Ramai gila!

Dari pintu masuk E.P, dari kanan ke kiri, ada seksyen untuk kanak-kanak, pengetahuan umum, pembangunan peribadi dan pelaburan. Actually, banyak lagi, cuma aku suka meronda kat bahagian situ aje :P

Bagi penggemar novel grafik, anda juga boleh mendapatkannya di sini. Tak silap aku, ada satu seksyen khas untuk novel ni sahaja. 

Ada satu meja tu penuh dengan Monkey King. RM20+. Terdapat jugak buku komik cerita panjang Doraemon dijual dengan harga RM100+. Yang best sekali, bersepah buku Gempak Starz dijual di sana. Banyak pilihan. Buku kompilasi Under 18 karya Zint pun ada. Tebal. Menarik sangat!

Lagi satu, apa yang buatkan aku tertarik dengan BookFest ini ialah the quotes yang diterterakan bersama kategori buku-buku di situ. Ada quotes yang sangat menarik untuk dibaca. 
Hooray! Hooray! The end of the world has been postponed! - Herge
Murder is like potato chips. You can't just stop with just one. - Stephen King


Fear cuts deeper than swords. -  George R. R. Martin

Learn the phrases you need for work and everyday life. - Marianna Pascal 

Ilmu umpama air yang mengalir dari gunung ke lembah. Tadahlah dengan hati yang rendah kepada Allah S.W.T.

You can only lose something that you have, but you cannot lose something that you are. - Eckhart Tolle

You know you're in love when you can't fall asleep because reality is finally better than your dreams.- Dr. Seuss (So far the most memorable quote among others for me :P)

Nobody likes a clown at midnight - Stephen King

____________________________________________________________________________________

Setelah sejam berada di sana, aku mengambil keputusan untuk sambar 4 buku ini. The dark blue one tu semata-mata pasal kata-kata hikmah aje. Kedua dari kiri pula memuatkan ayat-ayat yang ofensif dan defensif dalam komunikasi. The One Minute Closer pula tentang bagaimana teknik-teknik nak close a deal dalam jangka masa yang minimum. Akhir sekali, yang kanan sekali, buku tersebut cerita pasal hartanah secara umum, dihasilkan oleh Reapfield, salah satu syarikat hartanah di Malaysia. 

Percaya atau tidak, aku dapat semua buku best-best ni dengan harga RM70++. Alhamdulillah.


Itu saja buat masa sekarang ;)

Assalamualaikum.

P/S: I wonder kalaulah ada orang catat my wisdom words, boleh tak bukukan sedemikian rupa? Mudah dibawa ke mana-mana. Ada illustration menarik pun sedap mata membacanya nanti :P Haha. Demand.

No comments:

Post a Comment