Zippyshare dan Fail null.bin

  • 0
Assalamualaikum.

Apa yang menarik dengan Zippyshare ialah laman ini turut tidak mengenakan 'countdown' seperti Mediafire. Mudah mendownloadnya. 

Namun begitu, bagi mereka yang pernah menggunakan khidmat sesawang ini menggunakan Android, mereka akan memuat turun fail null.bin instead of download fail yang kita nak.

Selalunya, aku mula tak pakai Zippyshare disebabkan hal ini. Tetapi, berita baik untuk semua, di sini ada solusinya. 

Kalau melalui Android devices, anda terlebih dahulu perlu download mana-mana file manager untuk Android anda. Kalau aku, aku syorkan AndroZip File Manager. Anda hanya perlu 'rename'kan sahaja fail tersebut melalui file manager anda. Kalau sebelum ini namanya, 'null.bin', tukar namanya kepada 'tulis je apa-apa kat sini.apk' ataupun 'tulis je apa-apa kat sini.zip'.

Mudah kan? Tak perlu takut dah. Harap membantu.

Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment