Hari Akhir Berpraktikal

  • 0
Assalamualaikum.

Pagi ini, aku berbual sekejap dengan Ayah alang-alang dua-dua kat ruang tamu bersiap untuk pergi ofis.

"Hari ini hari last kamu kan?" tanya Ayah.

"Tak lah. Abanglong kan minta extend."

"But dia ada offer kamu?"

"Tak lagi." Jawab aku akur.

"Basically, kamu ni sekarang belum confirm lagi. So, anggaplah hari ini last."

Perbualan itu tamat di situ. Ayah ajar aku something valuable pagi itu. "Don't be too confident on something that you yourself are not sure about it."

Thanks :)

P/S: FYI, aku extend sebulan untuk selesaikan satu projek terakhir dan insyaAllah dapat peluang pegang kes sendiri. Doakan aku ye!

No comments:

Post a Comment