Ketika Berada di Kampung Sungai Haji Dorani, Sabak Bernam

  • 0
Assamualaikum.Gambar berada di bendang semasa mengadakan site visit untuk program Operasi Khidmat Masyarakat (OPKIM) Kampung Sungai Haji Dorani, Sabak Bernam di Sabak Bernam anjuran JPK Kolej Perindu. Sayang sekali lot ini sudah dituai ketika aku datang buat kali kedua untuk program tersebut. Pity them for not having the opportunity to watch this magnificent scenery.


Gambar senja yang diambil pada hari pertama OPKIM. Setiap kali tengok gambar ini, aku rasa tenang dan bangga kerana berjaya menangkap pemandangan ini. Bukan bangga riak, tetapi cenderung dengan bangga dengan diri sendiri.

Gambar di kubur di kampung Sg. Hj. Dorani. Pemandangan ini mengingatkan aku tentang betapa singkatnya hidup kita di dunia ini jika dibandingkan dengan kehidupan abadi di akhirat.

Sayang kalau kita tidak ambil peluang yang ada untuk melunaskan tanggungjawab kita wujud di muka Bumi ini - 1. Mengabdikan diri kepada Allah. 2. Menjadi khalifah di muka Bumi. Secara rumusnya, menjaga hubungan kita dengan Allah dan sesama makhluk.

Gambar bersama sahabat sebilik di UiTM Shah Alam, Faiz. Kami sedang berjalan ke checkpoint membuat orang-orang. Mind my dirty attire. Kami ditugaskan menggagau ikan dalam selut. 

Pengalaman menarik ketika menjaga checkpoint tersebut ialah aku sedar diri aku geli geleman pegang ikan keli hidup yang menggeliat menggeliut. Freaking me every single time!
Gambar pemandangan di pantai. Terasa rugi pula tidak berpeluang melihat matahari terbenam ketika gambar ini diambil. Kena tinggal time ini. Wuuu~

That's all folks! Lawa bukan? InsyaAllah aku rajin-rajin update gambar-gambar yang capture the essence of the situations I've felt selepas ini. Harapnya entri ini inspire anda semua untuk snap photos and selfie #ehh? 

Till then. Keep reading my entries.

No comments:

Post a Comment